TRANSPORT – +40 767 045 000

HOTEL – +40 744 970 037

Transport Bistrita – Austria – Salzburg

Don Tur ofera transport persoane Bistrita – Salzburg cu microbuze VIp de ultima generatie dotate cu aer conditionat care ofera si siguranta si confort. Bistrita este un oras de dimensiune medie dar cu toate acestea este un oras care s-a dezvoltat economic foarte mult, Bistrita a privit intotdeauna problema transportului ca una mandatara si a oferit intotdeauna servicii de calitate, de aceea Don Tur vine in sprijinul clientilor cu curse directe Bistrita – Salzburg si alte localitati din Austria. Experienta ne recomanda fiind prima firma de transport din Bistrita care a oferit servicii de transport persoane.

 

Despre Salzburg

Salzburg este indiscutabil unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei atat din punct de vedere arhitectonic cat si al peisajelor ce pot fi admirate aici. Farmecul nemasurat face din Salzburg, peste care se apleaca umbra celui mai iubit fiu al sau, Mozart, un oras favorizat de divinitate. Indiferent ce adjective s-ar folosi, Salzburg este si va ramane unul dintre cele mai incantatoare orase ce pot fi intalnite intr-un periplu european, cu precadere datorita faptului ca Altstadt – malul stang al raului Salzach – are mai multe capodopere in stil baroc pe metru patrat decar orice alt oras de pe Pamant.

 

De vizitat in Salzburg

 

Hohensalzburg
Parti din acest castel dateaza chiar din anul 1077. Printii- arhiepiscopi ai Salzburgului au locuit aici pana in secolul 15. Fortareata (Festung) are 120 de metri inaltime si iti ofera vederi spectaculoase ale intregului oras. Ai la dispozitie tururi ghidate indiferent de sezonul in care vizitezi Hohensalzburg.

Domul din Salzburg (Salzburger Dom)
Domul din Salzburg in forma actuala a fost reconstruit in jurul anului 1950 (primul Dom din Salzburg dateaza din anul 774, insa de atunci si pana la forma de astazi a trecut prin 8 incendii, bombardamente din al doilea razboi mondial si numeroase reconstructii). Este cel mai mare catedrala construita vreodata in Salzburg: 122 de metri lungime si 48 metri latime. La vremea sa era cea mai mare catedrala din Imperiul Roman. Domul are 7 clopote, dintre care cel mai mare, Salvatorglocke sau Clopotul Salvarii, cantareste 14 256 de kilograme.

Locul de nastere al lui Mozart (Mozart – Wohnhaus)
Locul unde s-a nascut (1756) si a copilarit Mozart de afla pe strada Getreidegasse. Este o oprire obligatorie pentru fanii lui Mozart si nu numai. Mai mult ca sigur daca vizitezi vara vei gasi plin de turisti aici. Muzeul contine exponate pretioase cum ar fi: vioara la care canta Mozart cand era mic copil, vioara cu care tinea Mozart concerte, clavicordul lui, portrete, scrisori si alte amintiri ale familiei Mozart.

Deschis zilnic, de la 9:00 la 17:30 (in iulie si august programul este prelungit pana la 8.

Pret bilet:

Adulti: 7 euro

Copii(6-14): 2,5 euro

Tineri (15-18): 3 euro

Daca ai cardul Salzburg intri o data gratuit.

Mozart Residenz (locul unde a locuit Mozart)
Deoarece casa din Getreidegasse nu mai oferea destul spatiu pentru familia Mozart, acestia au inceput sa se gandeasca la gasirea unei locuinte mai incapatoare. In 1773 familia s-a mutat in sfarit in casa “Tanzmeisterhaus”, in piata numita acum Markartplatz . Aici aveau loc repetitii si adunari sociale si tot aici a compus cu frenezie Mozart multe dintre capodoperele sale.
Deschis zilnic, de la 9:00 la 17:30 (in iulie si august programul este prelungit pana la 8.

Palatul Hellbrunn si fantanile sale
Este una dintre cele mai importante atractii ale Salzburgului. Palatul a fost construit la cererea Printului Arhiepiscop al Salzburgului Markus Sittikus pentru a servi ca locuinta de vara. Este o capodopera de arhitectura italiana, spatioasa, eleganta, cu sali de bal grandioase, gradini incantatoare si fantani jucause. Era destinat festivitatilor si evenimentelor exceptionale. Palatul era numit “Lustschloss” (palatul placerii).