TRANSPORT – +40 767 045 000

HOTEL – +40 744 970 037

Transport Bistrita – Austria – Linz

Daca doresti sa calatoresti catre Linz Don Tur vine in ajutorul persoanelor cu transport de calitate oferit cu microbuze VIP si autocare moderne. Cu noi vei calatori sigur la destinatie fara nici un compromis datorita profesionalismului de care compania noastra a dat dovada pana in ziua de azi. Garajul Don Tur este echipat cu autocare moderne marca Mercedes si microbuze Mercedes care ofera un nivel de securitate ridicat precum si confort.

 

De vizitat in Linz

 

Linz este un oras situat in nord-vestul Austriei, pe Dunare, fiind capitala Austriei Superioare (Oberösterreich). Cu o populatie de 189.355 locuitori era, la 1 ianuarie 2009, al treilea oras ca numar de locuitori din Austria. In acelasi an, a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii.

 

Trinity Column

Este situata in piata principala si este unul dintre cele mai atractive piete inchise din Austria. Aici se afla Coloana Sfanta Treime (finalizata in 1723), sculptata in marmura alba de Sebastian Stumpfegger. In conformitate cu un model de Antono Beduzzi, coloana are trei inscriptii. A fost comandata de imparatul de atunci, in semn de recunostinta pentru eliberarea de pericolele de razboi (1704), foc (1712) si ciuma (1713). Coloana este flancata de sfintii Sebastian, Florian si Carlo Borromeo.

 

New Cathedral
A fost proiectata de Vinzenz Statz, iar prima piatra de temelie a fost pusa in 1862 de Rudiger. Catedrala a fost sfintita in 1924. Inaltimea turnului a fost limitata la 134 metri, pentru a nu depasi Catedrala Sf. Stefan din Viena.

 

Old Cathedral

Catedrala a fost construita intre anii 1669 si 1678 si a fost biserica catedrala a parorhiei din Linz din anul 1785 pana in 1909. Biserica are capele laterale si galerii, precum si un cor inchis si stucaturi realizate de JP Spaz si GB Mazza. Are un altar de marmura ridicat de Colomba si Barberini, cu o imagine de Antonio Bellucci. Stranele provin din corul bisericii fostei manastiri din Garsten.

 

Pöstlingbergkirche
Aceasta biserica de pelerinaj, dedicata Fecioarei Maria si cocotata deasupra orasului, este un punct de reper al capitalei din Austria Superioara. A fost construit in 1748 in conformitate cu planurile lui Matthias Krinner. Biserica este populara printre tinerii care vor sa se casatoreasca, din cauza locatiei unice.

 

Bischofshof
Este resedinta episcopului si cel mai important edificiu laic in stil baroc din oras. Comandat de manastirea Kremsmünster (1721-1726), a fost construit de catre Michael Pruckmayr, in conformitate cu planurile lui Jakob Prandtauer. Acesta din urma a fost, de asemenea, responsabil pentru manastirile din Melk si Florian.

 

Linz Castle
Castelul Linz a fost construit in anul 799 si reconstruit in intregime in anul 1477 de imparatul Friedrich III. Inca exista bucati din zidurile de aparare, bastioane si intrarea de vest (Friedrichstor). Acesta din urma este impodobita cu o piatra strat-de-arme (1481) care poarta inscriptia “AEIOU” (“toata lumea este supusa in Austria”) si initialele imperiale.

In jurul anului 1600, in timpul domniei lui Rudolf al II-lea, castelul a fost reproiectat si extins in conformitate cu planurile lui Muys Anton. In timpul razboaielor napoleoniene cladirea a servit ca spital militar.