TRANSPORT – +40 767 045 000

HOTEL – +40 744 970 037

Transport Bistrita – Austria – Klagenfurt

Transport Bistrita – Austria – Klagenfurt curse directe acum prin DON TUR firma care ofera trasnport persoane si in Spania, Germania, Italia, Franta. Transportul este asigurat de microbuze VIP marca Mercedes dotate cu aer conditionat pentru a asigura un confort maxim pentru zilele calduroare, si cu autocare moderne la fel dotate cu aer conditionat si tehnologie de ultima generatie pentru a duce persoanele in siguranta maxima. 

 

Locuri de vizitat in Klagenfurt

 

Klagenfurt, centru cultural, economic si universitar, este inconjurat de munti inalti care constituie o atractie pe tot parcursul anului.

In aceasta zona cele mai vizitate locuri sunt: Lacul Wortherse, castelele Halleg Schloss si Mageregg Schloss, vechea piata numita Alter Platz si teatrul construit in stil art nouveau. Muzeul dedicat lui Robert Musil, autorul monumentalului roman Omul fara insusiri, constituie o alta atractie pentru turistii interesati de literatura. Cele mai cunoscute muzee din oras sunt Muzeul de Arta Moderna, Galeria Muncipala si Muzeul Mineritului.

 

Castelele Halleg Schloss
Documentat in 1198. In secolul al XVI-lea, castelul a fost transformat in palat renascentist cu doua curti interioare. Pe timpul verii, castelul este transformatin casa de oaspeti. Curtile interioare sunt deschise publicului, castelul fiind proprietate particulara.
Fantana Dragonului
Galeria Muncipala

Lacul Worthersee
Cel mai mare si cel mai cald lac alpin din Europa si langa el se afla Minimundus, o reproducere in miniatura a celor mai importante monumente din lume. Printre cele 150 de machete facute la scara 1 :25 care impanzesc parcul tematic cu o suprafata de 26000 de metri patrati se regasesc Casa Alba, Statuia Libertatii, Turnul Eiffel, Turnul Televiziunii din Toronto si templul Taj Mahal. Biserica Domneasca de la Curtea de Arges a fost aleasa sa reprezinte Romania. De la inaugurarea din 1958 Minimundus a fost vizitat de peste 15 milioane de persoane.

Mageregg Schloss
A fost construit in 1503. Urmele de la vechiul castel persista si astazi. Din 1967, castelul este detinut de Asociatia Vanatorilor din Carintia si gazduieste o casa de oaspeti. In parcul din preajma sa cresc numeroase caprioare.
Muzeul de Arta Moderna
Muzeul dedicat lui Robert Musil
Muzeul Mineritului
Piata Alter Platz

Seltenheim
Numele sau a aparut pentru prima oara in 1193, insemnand crang de fericire. Castelul initial a fost distrus de catre Imparatul Friedrich III. In secolul al XV-lea, un alt castel a fost construit pe locul sau. Castelul este proprietate privata si nu este deschis publicului. In apropierea sa se afla un teren de golf.

Tultschnig
Aci se afla o biserica ce dateaza din secolul al X-lea. Biserica originala carolingiana a fost inlocuita cu o biserica in stil romanic. Momentan constructia este in stil baroc.