TRANSPORT – +40 767 045 000

HOTEL – +40 744 970 037

Transport Bistrita – Austria – Graz

Don Tur va ofera servicii de transport persoane pe ruta Bistrita – Austria – Graz cu microbuze VIP si autocare moderne. Daca doresti sa calatoresti cu noi trebuie sa stii ca suntem prima firma din Bistrita care a raspuns acestei nevoi de a calatori si am oferit servicii de transport de calitate dovada fiind clientii nostri care calatoresc in continuare cu noi.

 

Daca ajungi in Graz trebuie sa stii ce poti vizita

 

Graz este un oraş cu un farmec de necontestat şi un element trendy destul de surprinzător. Arhitectura din jurul oraşului Graz este punctată ocazional de câteva clădiri ciudate, şi nimic nu poate fi mai neaşteptat ca Kunsthaus (Casa de Artă) care la prima vedere pare a fi asemenea unui balon suspendat. Graz este împărţit în 17 districte.

 

Mausoleul baroc al Împăratului Ferdinand II
La sud de Catedrala din Graz se află somptuosul mausoleu baro al împăratului Ferdinand II, mort în 1637, proiectat parţial de J.B.Fischer von Erlach. Constă din Capela Sf. Catherina a Alexandriei şi un cavou în partea sudică. În centrul cavoului stă un sarcofag de marmură în care Maria de Bavaria, mama împăratului, este înmormântată. Mormântul lui ferdinand II se află la stânga altarului sub două lespezi de marmură; la dreapta lui se află prima soţie.

 

Castelul Graz
Sau Burg, la nord est de Hauptplatz, a fost la origine o fortăreaţă imperială masivă din sec.XV, mult modificată în secolele ce au urmat, acum păstrând doar câteva rămăşiţe ale structurii originale: curtea mare cu o scară în spirală dublă din 1499 şi o curte mai mică cu busturile portret a Styrienilor de seamă.

Catedrala din Graz
La sud de Burg se află catedrala în stil Gotic Târziu (1438-62), pe locul unei biserici închinate Sf. Giles din 1174. În 1564 a devenit biserică de curte, şi în 1786 a fost reşedinţa Episcopilor de Seckau. Uşa principală este deosebit de frumoasă, decorată cu emblema fondatorului ei, împăratul Frederick III.

 

Mănăstirea Fraţilor Milosteniei (Kloster der Bramberzigen Bruder)
În Graz, câteva poduri trec peste râu spre districtele de pe malul drept al râului Mur.Acolo se află mănăstirea, cu o biserică construită în 1769.

 

Landeszeughaus
La sud de Landhaus de pe Herrengasse se află Landeszeughaus (1642-44), cu o prăvăşie mică, păstrată intact, cu arme şi armuri din sec. XVII, incluzând obiecte de pe timpul războaielor turceşti, 32.000 de piese de armuri, coifuri şi armament, cea mai mare colecţie din lume.

 

Landhaus
În Graz pe Herrengasse 16, se află Landhaus, construită în stil Renascentist, între 1557-65, de Domenico dell, Allio. Cândva a fost sediul conducătorilor locali Styrieni, azi adăpostind Consiliul Ţinutului Styrian. Faţada principală este dominată de ferestre rotunde şi o logie; curtea cu arcade are pe cele două laturi pergole cu 3 nivele şi o fântână Renascentistă, în timp ce Sala Cavalerilor are un tavan cu un stucco splendid din 1746.

 

Muzeul austriac în aer liber la Stubing – Osterreichischer Freilichtmuseum Stubing
La Stubing, pe malul drept al râului Mur se află muzeul cu case vechi ţărăneşti, hambare şi mori din diferitele provincii austriece. Se ajunge aici din Graz cu autobuzul.