Orasul Bistrita precum si jutetul Bistrita-Nasaud este cunoscut peste hotare datorita oamenilor care sunt peste tot aproape, de aceea noi venim in sprijinul tuturor bistritenilor si nu numai ca sa ii aducem acasa in siguranta, de aceea ne-am specializat si efectuam transport din Bistrita catre Austria in Viena, Salzburg, Graz, Klagenfurt, Innsbruck, Wels, Lienz sau Linz. Motivul pentru care bistritenii au inceput aceasta perioada de tranzitie nu este atat de importanta, ceea ce este evident este ca acest fenomen a creat o serie de probleme specifice transportului de persoane. De aceea firma noastra de transport a cautat o solutie pentru rezolvarea problemei venind in ajutorul Bistritei cu microbuze VIP dotate cu aer conditionat care ofera un confort maxim si autocare moderne de ultima generatie oferint siguranta si confort maxim in trafic; astfel avem curse regulate directe Bistrita – Austria in orasele Viena, Salzburg, Graz, Klagenfurt, Innsbruck, Wels, Lienz sau Linz. Si pentru ca nu toata lumea doreste sa circule cu masina in Austria datorita traficului sau datorita faptului ca doriti sa va relaxati pe toata perioada drumului Don Tur va ofera preturi ieftine pentru ca toata lumea sa fie fericita.
De acum inainte daca doriti sa circulati Bistrita – Austria Don Tur va sta la dispozitie cu autocare moderne si microbuze VIP de ultima generatie.
Despre Bistrita
Bistrița este situată într-o depresiune largă, înconjurată de dealuri cu culmi domoale și de înălțimi ce domină peisajul, străbătută de cursul văii Bistriței de la care și-a luat și numele, așezarea s-a închegat și s-a dezvoltat ca urmare a faptului că în regiunea din colțul de nord-est a Transilvaniei, intrată la începutul evului mediu între posesiunile regale, fundus regius, au fost instalați flandrezi, valoni, saxoni, bavarezi, care vor fi cunoscuți ulterior sub numele generic de sași, înzestrați cu o serie de drepturi și libertăți care le-au conferit un statut social și economic privilegiat, proces care s-a petrecut după mijlocul secolului al XII-lea. Prima mențiune a localității datează din anul 1241 când codicele mănăstirii Echternach menționează între așezările distruse de către mongoli și „oppidum Nosa” numele dat de către coloniști așezării întemeiate pe malul râului Bistrița. Ulterior s-a generalizat numele preluat de la localnici, Bistrița (Bistritz, Bezterce, Bystriche).
De vizitat in Bistrita
Pesteri: Izvorul Tausoarelor (in apropiere de Rebrisoara) – este cea mai adanca pestera din Romania (478.5 m), iar galeriile subterane se intaind pe circa 16.5 km. Alte pesteri: Jgheabul lui Zalion (prin diferenta sa de nivel de 242 m, este a doua din Romania), Magla, Pestera Zanelor.
Valea si cheile Bistritei, pornesc din muntii Calimani, de la altitudinea de 1.562 m si se intind pe 65 km. Valea Repedea formeaza o rezervatie vegetala complexa si se intinde pe 7 km, printre formatiunile vulcanice ale muntilor Calimani.
Lacuri: Lala Mare (in apropierea varfului Ineu, la altitudinea de 2.279 m), Lala Mica, Ineu, Cetatele (cunoscut si ca Taul Caianului), Colibita (in muntii Bargaului), Taul Zanelor.
Rezervatii naturale:
Parcul dendrologic Arcalia (la 17 km vest de Bistrita, in apropierea satului Arcalia) – se intinde pe mai mult de 16 ha si adaposteste peste 150 de specii de copaci provenind din diverse zone ale lumii (salcam japonez, brad argintiu, molid caucazian etc).
Alte rezervatii: Piatra Corbului (parc geologic si vegetal, situat in muntii Calimani), Muntele de sare de la Saratel.
Statiuni: Sangiorz (la 56 km de Bistrita) – statiune balneoclimaterica amplasata intr-o zona depresionara (465 m), inconjurata de formatiuni vulcanice acoperite de paduri de fag. Izvoarele minerale de la Sangiorz au fost atestate documentar inca din 1770.
Alte statiuni: Colibita (830 m altitudine), Piatra Fantanele (1.100 m, in apropierea pasului Tihuta, aici se poate practica schiul), Valea Vinului.
Vestigii istorice:
Ruinele cetatii de la Ciceu (Ciceu-Giurgesti, 1203 – 1204) – in Evul Mediu, fortificatia a apartinut domnitorilor moldoveni, incepand de la Stefan cel Mare (1489) si pana la Alexandru Lapusneanu. Alte vestigii istorice: Turnul Dogarilor din Bistrita (1465 – 1575) – are trei nivele si 35 m inaltime. Este singurul turn ramas din cetatea medievala Bistrita.
Biserici si manastiri: Biserica Evanghelica din Bistrita – construita in secolul al XV-lea in stil gotic, biserica are un turn de 75 m care domina orasul.
Alte lacase de cult: Biserica ortodoxa din Bistrita (1270 – 1280), Biserica Beclean (ridicata in secolul al XV-lea), Biserica evanghelica din Dumitra (1488), Manastirea Vad (Ciceu, construita de Stefan cel Mare in stil moldovenesc).